четвер, 21 березня 2013 р.

Всесвітній день поезії

Вже протягом багатьох років 21 березня святкується Всесвітній день поезії. Ми теж не могли залишитись осторонь. В цей день в нашій школі відбулися відразу дві події, приурочені цій нагоді: літературно-краєзнавча екскурсія "Шевченко на Запоріжжі" та засідання "Літературної кав'ярні" "Я знаю силу слова..."
На перший захід були запрошені учні 7-10 класів. Вчителі Трушик Т.М. та Цап О.О. запропонували їм пройтися стежками славетної Хортиці та побачити її очима Тараса Шевченка. Дітям вдалось відшукати сліди Кобзаревого перебування на Запоріжжі у його поезіях та відчути дух свободи колишньої козацької республіки як його відчував сам Тарас.


 До "Літературної кав'ярні" були запрошені всі любителі поетичного слова. В кабінеті української літератури зібралися як учні з різних класів, так і вчителі різних напрямків. Були зачитані неперевершені поетичні рядки з творчості Ліни Костенко, Лесі Українки, Зінаїди Гіппіус, а деякі твори, покладені на музику і виконані відомими співаками зворушили нас до сліз.  Не оминули ми і творчості поетів-пісенників: "Чорнобривці" у виконанні Чечет Н.В. нікого не залишили байдужим.


Немає коментарів:

Дописати коментар