четвер, 7 травня 2015 р.

Війна у долі й творчості письменників

07 травня учні 4-7 класів стали учасниками літературного журналу "Війна у долі й творчості письменників", який підготували й провели учитель української літератури Бистрицька Наталя Анатоліївна та світової літератури Божкова Любов Олександрівна.
Виставка книг та портретів допомогла познайомитися з українськими та зарубіжними письменниками, які були учасниками бойових дій чи писали про війну. Крилаті вислови з поезій "Клятва" М. Бажана, "Я утверждаюсь" П. Тичини, "Любіть Україну" В. Сосюри не залишили дітей байдужими П. Тичина, В. Сосюра, М. Трублаїні, О. Гончар, О. Довженко, Л. Пономаренко, Г. Белль, Е. Хемінгуей, А. де Сент-Екзюпері... Їх долі й творчість, персонажі й події стали предметом розповіді.
/Files/photogallery/1316/P1170408.JPG/Files/photogallery/1316/P1170416.JPG
Більш звично, коли письменник, беручи участь у боях, передає враження на сторінках книг. А от коли військовий пише книгу, зустрінеш не часто. Саме тому і зацікавила учнів книга тричі Героя Радянського Союзу Олександра Покришкіна "Небо війни". А ще у цій книзі розповідь льотчика про визволення Чернігівки й Чернігівського району. Знайомі назви населених пунктів (Пологи, Мелітополь, Верхній Токмак, Чернігівка) викликали у дітей зацікавлення: а як же проходили бої за визволення цих міст і сіл?
 Вразила і розповідь про польського письменника, лікаря, педагога Януша Корчака, його трагічну долю та вдячних вихованців.
І, звичайно ж, не можна було обійтися на цій зустрічі без знайомства з творчістю згаданих письменників. Учителями-філологами зачитано уривки з творів О. Довженка "Мати" та "Повість полум`яних літ".
Багато було сказано під час заходу про ціну і важливість миру на рідній землі, наскільки актуальні ці твори й зустрічі сьогодні.
Щиро дякуємо вчителям за чудову зустріч.

Немає коментарів:

Дописати коментар